pátek 19. prosince 2014

Vlasy v zimě hezky v teple pod čepicí :))

Ahojte!!
Za chvilku tu máme Vánoce a po nich bývá většinou nejchladnější období v roce. Sice to tak za našimi okny nevypadá, tak vše se může změnit. A jak nejlépe se starat o vlasy v zimě? V zimě vlasy trpí různými teplotními rozdíly, vysušením, a všem dalším nástrahám zimy. A jak docílit hezkých vlasů v zimě? Nějaké ty typy pro vás mám. :))


  • Asi jako první bod bych vyzdvihla, že v zimě nám chybí mnoho vitamínů, proto je dobré chroupat ovoce i zeleninu, protože to nám dodá určité chybějící vitamíny i pro vaše vlásky.
  • Určitě bych doporučila nějaký šampon co nezatěžuje vaše vlasy nějakými chemickými "hnusy" a především při každém mytí používat kondicionér do délek, nějaký hodně výživný a hutný. Doporučuji třeba Aussie, Lee Stafford nebo Lush ze značek, určitě tam naleznete dobrého kamaráda. Především si dávejte pozor na elektrizování a poletování vlasů, proto doporučuji uhlazující přípravky. Určitě dbejte i na dobré masky na vlasy. :)
  • Určitě nesnášíte jako já, když máte vlasy všude, pak se cuchají a jsou neupravené. Proto si v zimě vlasy zaplétám do různých copů. Účes pak budete mít hezký celý den, nebudou vám pramínky létat do úst, vlasy se vám nebudou zbytečně cuchat a především nebudou trpět tolik větrem, stálému nadměrnému otírání všude. Prostě rozpuštěné vlasy na zimu si dovolí jen málo lidí, a ještě menšímu množství lidí zůstanou hezké upravené celý den.. Proto vsaďte na různé copky, zaplétané, jednoduché a všechny možné varianty, a budete vypadat hezky. :))

  • Určitě pak si dávejte pozor na rozdílné teploty. Vaši pokožku hlavy nepotěší obrovské teplotní rozdíly, proto noste čepice. A jelikož rozpuštěné vlasy pod čepicí a následné sundání čepice znamená rozcuch, vsaďte opět na cop. :) Vlasy pod čepicí mají sklon se více mastit, proto vás opět zachrání zapletený účes. :)
  • Pokud nemáte rádi čepičky ani copky, rozhodně se pusťte do drdolů. Vypadají skvěle, upraveně, nebudou vám překážet u šály, ani vás nebudou omezovat při větrném počasí. U tohoto účesu vsaďte na ušanky, nebo navracející se čelenky (alespoň zahřejí vaše ouška).

Toto jsou takové mini typy, kterými se řídím já v zimě. Vlasy si rozhodně chráním pod čepicí, protože nechci aby trpěla vlasová pokožka a tím pak i mé vlasy. Dále si hodně dělám vlasové zábaly z masek na několik hodin, aby to proniklo co nejvíce do vlasu. Před mastnotou nic nenadělám, proto oddaluji mytí alespoň suchým šamponem - Batiste, Amica, Dove. 

A jak své vlasy chráníte v zimě vy? Používáte něco extra v zimě na vlasy nebo neřešíte roční období?
Rozhodně mi napište vaši péči nebo nějaký dobrý typ, ráda uvítám vše nové. :))

Hezký pátek všem :))

1 komentář:

  1. Moc pěkný článek :). Také jsem si teď pořídila suchý šampon Dove a musím říct, že je zatím nejlepší, co jsem měla. Na masky teď bohužel nemám moc času, ale zařadila jsem nějaké extra vyživující, ale i s olejíčkem mám vlasy v délkách suché. Trošku se obávám, abych zas nemusela pod kudlu :D

    OdpovědětVymazat