čtvrtek 18. prosince 2014

Mystické čtení k Vánoční pohodě :))

Ahojte!!
Dnes tu mám zase můj typ a tentokrát na knihy. Za chvíli mají mnozí z vás prázdniny, někteří dovolenou a někteří bohužel pracují. Ale to nic nemění na tom, že Vánoce je perfektní čas se zachumlat do křesla, udělat si voňavoučký čaj a vzít si dobrou knihu. Sice zrovna venku není počasí typické pro Vánoce,ale atmosféra je kouzelná. :))
A teď k těm knihám, toto je můj výběr pro kouzelné chvíle:


Tato kniha je napsaná britskou spisovatelkou Mary Hoffman. Kniha je vydaná u nás v roce 2003 a má krásnou čarovnou obálku. Příběh je zasazen do úžasného období v Benátkách a je to o mladém chlapci, který prožívá různé dobrodružství. Chlapec se v této době objevil jakoby náhodou ve spánku a užívá si volnosti a života. Bohužel ve skutečném životě tento chlapec umírá na svém lůžku a je to velice smutné. Osobně se mi tento příběh líbí, ale trošku nezvládám ty kapitoly co jsou ze "skutečnosti" a chlapec prohrává boj s nemocí. 
Je to úchvatný příběh, kniha je velice dobře a čtivě napsaná a tak dojemná, že si pobrečíte.


Skladatel bouří je kniha u nás vydána v roce 2011 od španělského spisovatele Andrése Psacuala. Hlavním hrdinou je mladý hudebník Matthieu  a děj se odehrává ve světě Ludvíka XIV. Nešťastnou náhodou a osudem se tento hudebník ocitá na největším dobrodružstvím svého života. Panovník touží o božské melodii a Matthieu je vyslán spolu s mnoha muži na palubě lodi do neznámých vod. Až konečně na ostrově Madagaskaru objeví cíl své plavby.
Tento příběh je opravdu dokonalý a spletitý. Autor si dal hodně záležet s detaily a propracováním knihy. Tato kniha má opět dech beroucí příběh.


Tuto krásnou knihu napsala italská spisovatelka Silvana Giacobini a u nás vydána v roce 2010. Děj knihy se jak jinak odehrává v Itálii a popisuje zajímavý život jedné mladé novinářky. Tato novinářka má najednou vize, které se jí snaží navést na stopu jednoho případu policie. Mnoho mladých lidí se najednou začne ztrácet a mladá Chiara to vezme do svých rukou. 
Opět je tento příběh napsaný spletitě a napínavě. Této knize se možná může trochu vyčíst délka příběhu, protože má autorka tendenci některé pasáže protahovat.

Všechny tři tyto knihy mají zvláštní a trochu mystický děj. Mají společné prolínání minulosti s přítomností a jsou ideálním výběrem právě pro mrazivé dny a dlouhé večery.  Ač tyto knihy mám už několikrát přečtené jsou ideálními společníky na Vánoční čtení. Říká se, že o Vánocích se plní všechna přání a proto čtu knihy s mystickým dějem, protože ač se zdají být pouhým příběhem z minulosti či přítomnosti, jsou tyto knihy spleteny v časové nadsázce. 
Pokud je neznáte, určitě stojí za to si je přečíst. :))

Hezký den :))

Žádné komentáře:

Okomentovat